Ένα γρήγορο αλλά καθόλου πρόχειρο φαγητό που θα λατρέψετε!!
Υλικά :
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο χωρίς δέρμα
50γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο
1/2 κιλό σπανάκι baby πλυμένο ή μανιτάρια κομμένα σε φέτες (και τα δυο είναι προαιρετικά)
1 - 1,5 φλυτζάνι γάλα πλήρες
λίγο ζωμό από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (τα βγάζουμε και ένα λεπτό νωρίτερα) σε καλά αλατισμένο νερό.
Τα ψήνουμε είτε στην ψησταριά, είτε στο τηγάνι γκρίλ, είτε στο φούρνο. |
Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο. |
Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. |
Όταν το σπανάκι ή τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν λίγο (1-2 λεπτά) τα μακαρόνια με το γάλα σε χαμηλή φωτιά. |
Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε |
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Αυτή είναι η version με το σπανάκι. |
Και αυτή είναι η version με τα μανιτάρια. |
Καλή Απόλαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου