Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μελιτζάνες Παπουτσάκια

Πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για την Κυριακή που κάθεται όλη η οικογένεια στο τραπέζι. Η μελιτζάνα γίνεται λουκούμι και οι πιο δύσπιστοι ας το δοκιμάσουν έστω μια φορά! Είναι χρονοβόρο φαγητό αλλά με λίγη αγάπη όλα γίνονται!! (ναι το φαγητό θέλει αγάπη γιατί το προσφέρεις σε ανθρώπους που αγαπάς).

 



Υλικά :

6 μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό κιμά μαγειρεμένο
1/2 δόση μπεσαμέλ 
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Αφού ετοιμάσουμε τον κιμά ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες.


Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες
Και τις κόβουμε στη μέση (αν δεν σας φτάσει ένα ταψάκι χρησιμοποιήστε και δεύτερο όπως εγώ). Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθετες γραμμές στη σάρκα της μελιτζάνες και ανοίγοντας τις χαρακιές προσθέτουμε αλάτι παντού για να τις ξεπικρίσουμε. Όταν τις ετοιμάσουμε όλες τις αφήνουμε για 1 ώρα να κάτσουν με το αλάτι.
Μετά τη μια ώρα παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις πιέζουμε να βγάλουν αυτό το ζουμί που βλέπετε ώστε να ξεπικρίσουν. Το ζουμί εννοείται ότι το πετάμε. Τις ξεπλένουμε καλά κάτω από τη βρύση με νερό και τις στραγγίζουμε πιέζοντας και από το νερό γιατί το ρουφάνε σαν σφουγγάρι.
Αφού ξεπλύνουμε και στραγγίξουμε τις μελιτζάνες από το νερό τις βάζουμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα. Προσθέτουμε σε κάθε μια ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τις γυρνάμε ανάποδα και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Μετά τα 45 λεπτά οι μελιτζάνες θα είναι έτσι.
Τις γυρνάμε ανάποδα και με ένα κουτάλι πατάμε την σάρκα ώστε να λιώσει και να γίνει σαν βάρκα.
Προσθέτουμε κιμά μέχρι να γεμίσουν τα παπουτσάκια.
Προσθέτουμε από 2-3 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ σε κάθε παπουτσάκι.
Και την απλώνουμε να πάει παντου. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω. Ψήνουμε για ακόμη 30-40 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.
Τα παπουτσάκια είναι έτοιμα!

Καλή Απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου