Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μοσχαρίσιος κοκκινιστός Κιμάς

Κλασικός κιμάς χωρίς όμως μυρωδικά για να έχει πιο καθαρή γεύση μιας και χρησιμοποιούμε μοσχάρι.


Υλικά : 

1/2 κιλό κιμά από μοσχάρι (άπαχο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 συσκευασία χυμό ντομάτας
1/2 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
νερό
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος και το ζεσταίνουμε. Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά και αρχίζουμε να τον τσιγαρίζουμε.
Με μια κουτάλα γυρνάμε τον κιμά ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Καθώς τσιγαρίζεται ο κιμάς αρχίζει να βγάζει τα υγρά του.
Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι εξατμιστούν όλα τα υγρά διότι δεν τα θέλουμε στο φαγητό μας.
Ο κιμάς χωρίς καθόλου υγρά
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αρχίζουμε να το τσιγαρίζουμε και αυτό μέχρι να γυαλίσει. Όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι (δεν θα πάρει πάνω από 2-3 λεπτά) ρίχνουμε την μια κουταλιά πελτέ ντομάτας και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν για άλλα 2 λεπτά.
Μετά τον πελτέ προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε να πάνε σε όλο το φαγητό μας.
Καλύπτουμε τον κιμά με βραστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Θέλουμε να μην έχει πολλά υγρά. Αν δούμε ότι χρειάζεται παραπάνω χρόνο το αφήνουμε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Έτοιμος ο κιμάς, βράζουμε μακαρόνια και τον απολαμβάνουμε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη σε : παστίτσιο, παπουτσάκια, κανελόνια, πίτες, πίτσες, πεϊνερλί αρκεί να τον στεγνώσουμε ακόμα λίγο από τα υγρά του. Αν θέλουμε να τον φτιάξουμε με λαζάνια μπορούμε αλλά τον αφήνουμε να έχει υγρασία ώστε να ψηθούν τα μακαρόνια.


Καλή Επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου