Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Banoffee

Γρήγορο γλυκάκι και πεντανόστιμο!!!

 

Η ονομασία του γλυκού μας αποκαλύπτει και τα βασικά υλικά του!! Μπανάνα και toffee!!

Υλικά για 8-10 μερίδες :

1 συσκευασία Bonne Maman καραμέλα γάλακτος
2 μεγάλες μπανάνες
1 πακέτο (250γρ) μπισκότα Digestive
100γρ βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)
250γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού



αν θέλετε να φτιάξετε την δική σας καραμέλα γάλακτος η συνταγή εδώ : http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2015/01/caramel-sauce.html
 
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι στρογυλλό 25 εκτατοστών.




Εκτέλεση :

Θρυμματίζουμε πολύ καλά τα μπισκότα στο multi. Κρατάμε μια κουταλιά της σούπας στην άκρη για το γαρνίρισμα στο τέλος.
Λιώνουμε το βούτυρο
Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα
Ανακατεύουμε να βραχούν καλά όλα τα μπισκότα από το βούτυρο.
Περνάμε με λίγο λάδι σε μια χαρτοπετσέτα το ταψάκι μας και στρώνουμε τα μπισκότα ομοιόμορφα τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Βάζουμε το ταψί με τα μπισκότα είτε 30 λεπτά στο ψυγείο είτε 15 λεπτά στην κατάψυξη ώστε να παγώσει το βούτυρο και να σταθεί.
Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και τσεκάρουμε ότι έχει παγώσει με το δάχτυλο μας. Αν δούμε ότι δεν αφήνει σημάδι πιέζοντας το τότε εχει παγώσει καλά και είναι έτοιμο. Αν μένει σημάδι ξαναπαγώνουμε.
Στη βάση ρίχνουμε τα 3/4 της καραμέλας
Και με ένα κουτάλι το βοηθάμε να πάει παντού (και στα τοιχώματα). Αν σας αρέσει πολύ η καραμέλα και δεν σας γλυκίζει ρίξτε την όλη.
Πάνω από την καραμέλα στρώνουμε τις μπανάνες
Χτυπάμε την σαντυγί με μίξερ ή στο multi με το ειδικό εξάρτημα και την βάζουμε πάνω από τις μπανάνες
Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα και κάνουμε αυλακώσεις
Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή ένα πηρουνάκι ρίχνουμε λίγη καραμέλα στις αυλακώσεις
Πασπαλίζουμε και τη μια κουταλιά που κρατήσαμε από τα μπισκότα. Αν έχουμε σοκολάτα τρίβουμε κι από αυτήν λίγο. Καλό είναι να το βάλουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου