Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκουμάδες κοτόπουλου

Τι να κάνω το κοτόπουλο που περίσσεψε? Ξαναμαγείρεψε το!

 

Υλικά :

Ό, τι κοτόπουλο μας περίσσεψε ή αν δεν έχουμε αγοράζουμε φιλέτο στήθος ή μπουτάκια κοτόπουλου. Περίπου πρέπει να βγαίνει γύρω στα 600-700γρ.
1 κρεμμύδι
1,5 κουταλιά του γλυκού μαγιά ξηρή
Τυρί τριμμένο (ότι τυρί θέλετε, εγώ έβαλα γλυκά τυριά)
Αλάτι – πιπέρι
Λίγη ρίγανη
3 κουταλιές του γλυκού μαγιονέζα
8-9 κουταλιές αλεύρι
Νερό

Εκτέλεση :

Αν έχουμε κοτόπουλο φούρνου που μας περίσσεψε το ξεψαχνίζουμε. Αν έχουμε ωμό κοτόπουλο πρώτα το βράζουμε και μετά το ξεψαχνίζουμε.

Βάζουμε σε ένα μπωλ το ψαχνό του κοτόπουλου, προσθέτουμε όσο τριμμένο τυρί μας αρέσει, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη, αλάτι (προσέχετε την ποσότητα αλατιού να είναι σύμφωνη με το τυρί που βάλατε ), πιπέρι και τις 3 κουταλιές μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε να πασαλειφτεί καλά το κοτόπουλο.
Σε ένα άλλο μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό
στην συνέχεια προσθέτουμε περίπου 8-9 κουταλιές αλεύρι. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Αν χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέτουμε. Πώς θα καταλάβουμε ότι έχουμε πετύχει την αναλογία νερού – αλευριού? Πρέπει το μίγμα να γλιστράει αργά από το κουτάλι μας (όπως περίπου ο λουκουμάς) και όχι σαν νερό.
Δοκιμάστε λίγο από το μίγμα πριν τηγανίσετε για να δείτε το αλάτι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 7. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από το μίγμα μας μπουκιές μπουκιές και γεμίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδοκοκκινίσει τα τοιχώματα και τότε με ένα πιρούνι τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κοτοπουλο-λουκουμαδάκια μας και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.
Σερβίρουμε είτε με σαλάτα πράσινη είτε με πατατοσαλάτα ή ό, τι άλλο θέλετε. Απλά επειδή από μόνο του είναι βαρύ καλό είναι να μην το συνοδέψετε επίσης με κάτι βαρύ (πχ. τηγανιτές πατάτες).

Καλοφάγωτοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου