Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Γρήγορο ζυμαράκι για πίτσα

Για το ζυμαράκι θέλουμε (η συνταγή είναι για 2 μεσαίες πίτσες ή 1 μεγάλη) :

3 φλυτζάνια αλεύρι
1,5 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο 



Eκτέλεση :

Μέσα στο φλυτζάνι με το χλιαρό νερό βάζουμε τη μαγιά και το λάδι και ανακατεύουμε (την αφήνουμε λίγο στην άκρη να ενεργοποιηθεί). Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το νερό με την μαγιά και το λάδι. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι μας. Μόλις έχουμε ένα ωραίο και αφράτο ζυμαράκι το αφήνουμε μέσα στο μπωλ για 1 ώρα σε μέρος όπου δεν το χτυπάει αέρας (καλύτερη επιλογή ο φούρνος) ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μετά από 1 ώρα ξαναζυμώνουμε το ζυμαράκι μας και το χωρίζουμε σε δυο μέρη (είπαμε 2 πίτσες βγαίνουν). Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τον πλάστη και λίγο αλεύρι, βουτυρώνουμε/λαδώνουμε το ταψάκι μας, το βάζουμε μέσα στο ταψί και γεμίζουμε με ότι έχει το ψυγείο μας.














Πρώτα μπαίνει η σάλτσα (αν τη φτιάξετε εσείς ακόμα καλύτερα) και από πάνω βάλτε τη φαντασία σας να οργιάσει!

Πασπαλίζετε με τυράκι (γλυκό ή αλμυρό). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 270 πάνω κάτω αντιστάσεις.

Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά στην κάτω σχάρα  και σερβίρετε!

Καλή σας όρεξη!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου