Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπουλο σε σάλτσα καρυ

Νόστιμο, διαφορετικό και έτοιμο σε 30-35 λεπτά!!!

 

Υλικά για 4 μερίδες :

600γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 φλυτζάνι mix λαχανικών (αν τα έχετε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, νερό ή ζωμό
προαιρετικά :
1 κουταλιά μουστάρδα
μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

 



Εκτέλεση:

Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσοχή με το πιπέρι. Δεν βάζουμε πολύ γιατί το κάρυ έχει έντονη spicy γεύση από μόνο του.

 
Σ'ένα γουοκ (ή κατσαρόλα) τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι μέχρι ν'ασπρίσει. (το μάτι της κουζίνας να είναι στη δυνατή ένταση)

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί κι αυτό

Ετοιμάζουμε το κάρυ και το κορν φλάουρ
όταν το κοτόπουλο έχει τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές (αν θέλουμε σβήνουμε με κρασί), χαμηλώνουμε το μάτι στο μέτριο (προς δυνατό) και προσθέτουμε το κάρυ με το κορν φλάουρ

Ανακατεύουμε γρήγορα (γιατί θα αρχίσει να κολλάει λόγω του κορν φλάουρ) να πάει το κάρυ παντού και να τσιγαριστεί λίγο για να ''ανάψει'' η γεύση του! Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τη 1 κουταλιά μουστάρδας.

Προσθέτουμε νερό ή ζωμό τόσο όσο να καλύψει το κρεατάκι μας. Αν το μάτι της κουζίνας σας πάει μέχρι το 9 θα το βάλετε να βράσει στο 7.
Προσοχή : Αν βάλετε κύβο ζωμού τότε να υπολογίσετε ότι έχει πολύ αλάτι από μόνος του και πιθανόν η συνταγή σας να μην θέλει καθόλου αλάτι. Εγώ χρησιμοποίησα νεράκι.

Κλείνουμε με καπάκι το σκεύος και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Στα 10 λεπτά ανοίγουμε και βάζουμε το mix λαχανικών να βράσει μαζί με το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε λίγο από τη σάλτσα διότι πιθανόν να θέλει αλάτι (αν δεν βάλατε κυβο). Προσθέτουμε όσο χρειάζεται και ξανακλείνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μετά τα 20 λεπτά βλέπουμε ότι η σάλτσα έχει μειωθεί και δοκιμάζουμε το κοτόπουλο να είναι ψημένο, μαλακό και νόστιμο! Όσο το φαγητό είναι πάνω στη φωτιά θα φαίνεται σας άδετη η σάλτσα, όταν όμως το κατεβάσουμε από το μάτι θα δούμε ότι είναι ούτε πολύ νερούλη ούτε πολύ σφιχτή. Είναι όσο πρέπει.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε ρίχνουμε το μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Αν δεν βάλουε κρέμα γάλακτος το φαγητό είναι έτοιμο!!!
(Το φαγητό που βλέπετε χωρίς κρέμα γάλακτος)

Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ ή και τα δυο και...

Καλή σας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου