Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Γύρος χοιρινός στο σπίτι!


Υλικά για 3-4 μερίδες :

Τρεις μπριζόλες λαιμού (εγώ είχα 2 λαιμού και μια καρέ)
4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, μουστάρδα, κάρυ, πάπρικα γλυκιά
λαδάκι





Εκτέλεση :


Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 180 να προθερμένεται.
Χτυπάμε τις μπριζόλες μας να ''ανοίξουν'' και να λεπτύνουν λιγάκι.

Βάζουμε τα μπαχαρικά στην ποσότητα που μας αρέσουν (προσοχή με το κάρυ γιατί έχει έντονη γεύση και άρωμα) και την μουστάρδα κι από τις δυο μεριές τις μπριζόλας.
Κάνουμε ελαφρύ μασαζάκι να πάνε τα υλικά μας παντού.
Έπειτα στη γάστρα μας ρίχνουμε λίγο λαδάκι κάτω και βάζουμε την πρώτη μπριζόλα. Πάνω από την πρώτη μπριζόλα ρίχνουμε επίσης λίγο λαδάκι και έπειτα τις 2 φέτες μπέικον.
Πάνω από το μπέικον βάζουμε την επόμενη μπριζόλα και ξανά λίγο λαδάκι, τις επόμενες δυο φέτες μπέικον και τέλος την τρίτη μπριζόλα. Γύρω από τις μπριζόλες βάζουμε το κρεμμυδάκι μας στο οποίο έχουμε βάλει τα ίδια μπαχαρικά με τις μπριζόλες εκτός από την μουστάρδα και ρίχνουμε το μισό ποτήρι νερό.
Κλείνουμε την γάστρα μας και ψήνουμε στους 180 για περίπου μια ωρίτσα. Βγάζουμε την γάστρα από το φούρνο και γυρνάμε το πρόγραμμα στο γκριλ στους 250 βαθμούς.
Αρχίζουμε να κόβουμε τον γύρο μας σε ψιλά ψιλά κομματάκια. Αν μας βολεύει και τις τρεις μπριζόλες μαζί αλλιώς μια μια.

Αφού ψιλοκόψουμε τον γύρο τον ξαναβάζουμε στην γάστρα, τον ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που έχει μείνει. Βάζουμε την γάστρα χωρίς το καπάκι στην πάνω πάνω σχάρα του φούρνου να πάρει χρώμα ο γύρος μας.
Προσοχή μην τον ξεχάσετε μέσα και καεί γιατί στο γκριλ και στους 250 θέλει συνεχή παρακολούθηση! Μόλις δείτε ότι έχει πάρει χρώμα βγάζετε την γάστρα και ξανά ανακατεύετε τον γύρο ώστε να ξεροψηθεί και από την άλλη μεριά.
Όταν έχει ξεροψηθεί από όλες τις μεριές είναι έτοιμος!
Φτιάξτε τζατζικάκι, πιτούλες, τηγανητές πατάτες, ντοματούλα και κρεμμυδάκι και απολαύστε τα ολόδικά σας σουβλάκια!!!

Καλοφάγωτος!!!


Αν θέλετε να φτιάξετε δικές σας πίτες η συνταγή εδώ :  http://mageirikimemeraki.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html

2 σχόλια: