Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέμα σοκολάτας σε 10 λεπτά!

Τρώγεται σκέτη αλλά χρησιμοποιείται και σε γλυκά

 

Υλικά (τα υλικά είναι για 4-6 μερίδες ανάλογα τα μπολάκια που έχετε) :

1 λίτρο γάλα (από το ψυγείο)
125γρ ζάχαρη (δλδ. 1/2 κούπα δοσομέτρησης)
30γρ κακάο κοσκινισμένο (δλδ. 2 κουταλιές της σούπας)

40γρ κορν φλαουρ (δλδ. 2 + 3/4 κουταλιές σούπας)
2 μεσαία αυγά


Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
Μόλις ζεσταθεί το μίγμα χαμηλώνουμε την ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σημείωση : Ανακατεύουμε καθόλη την διάρκεια, μέχρι να πήξει, μη μας κολλήσει!!!
την μοιράζουμε σε μπολάκια (αν θέλουμε να την φάμε σκέτη) ή την χρησιμοποιούμε σε άλλο γλυκό. Την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι αλλά τρώγεται και ζεστή

Απολαύστε υπεύθυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου